Japonya Gezgini

Iwakuni ve Kintaikyo Köprüsü

10.05.2018
613
Iwakuni ve Kintaikyo Köprüsü

Iwakuni ve Kintaikyo Köprüsü

Hiroshima defalarca kez rotam üzerinde olan ve hızlı trenle pas geçtiğim ama sürekli gitmek istediğim yerler arasındaydı. Gitmek 2016 Kasım ayında nasip oldu. 2012 senesinde ise Hiroshima yakınlarındaki Iwakuni ve Kintaikyo Köprüsü ardından da Hiroshima açıklarındaki Japonlarca kutsal sayılan Miyajima adasına gitmiştim. Hadi gelin, sizlere bu yerleri kısa kısa anlatayım.

Iwakuni Kalesinden Iwakuni Şehrine Bir Bakış

Iwakuni, Yamaguchi eyaletinin güneydoğusunda 150.000 nüfuslu küçük bir şehirdir. Eşsiz mimariye sahip Kintai-kyo köprüsüyle bilinir. Özellikle Kiraz ağaçlarının açtığı Sakura döneminde çokça ziyaretçi çekmektedir.

Iwakuni, Edo döneminde feodal bir bölge olarak kullanılmıştır. Iwakuni’yi tepeden gören Iwakuni Kalesi 1960’lı yıllarda tekrar restore edilmiş ve yerli-yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiştir.

Kintai-kyo Köprüsü

Kintai-kyo köprüsü yüzyıllardır Iwakuni şehrinin en dikkat çeken ve ün yapmış yapılarından biridir. Büyük taşlar üzerine kurulu, 5 adet kemerden oluşan tahtadan dalgalı bir köprü olan Kintai-kyo köprüsü Nishiki nehri üzerine kurulmuştur.

Kintaikyo köprüsü

Kintaikyo köprüsü geçmişte güçlü tayfunlar ve su akımlarıyla yıkılmış ve tekrar tekrar restore edilmiştir. Iwakuni’nin üçüncü derebeyi olan ve Kikko parkında heykeli bulunan Kikkawa Hiroyoshi köprünün tekrar inşasından sorumlu olmuştur. 1673 yılında tekrar inşa edilen köprü 1950 yılına kadar yıkılmadan kalsa da Iwakuni’yi vuran güçlü bir tayfunla yerlebir olmuştur.

Kintaikyo Köprüsü Üstünde

Savaştan yorgun düşen Iwakuni halkı şehrin kültürel yapısının korunmasını ihmal etse de köprü 400 yıl boyunca ayakta kalmış ancak daha fazla dayanamayarak yıkılmıştır. 1953 yılında tekrar yapılana kadar suya kibarca yön vermeye devam eden köprü, Iwakuni halkının gayreti ve sevgisiyle tekrar inşa edilmiştir.

2000’li yılların başında geniş kapsamlı bir restorasyondan geçmiştir. Bir yaya köprüsü olan Kintaikyo köprüsüne 2 milyon yen gibi nadir görülen bir masraf yapılmıştır. Gerçekten eşsiz bir mimariye sahip Kintaikyo köprüsü Japonların üzerine titrediği seyir zevki veren estetik bir görüntüye sahiptir. Geçiş için cüzzi bir ücret alınmaktadır.

Hiroşima istasyonundan Sanyo ya da Cityliner hatlarından birini tercih ederek yaklaşık 40 dakika süren bir yolculukla İwakuni istasyonuna oradan da 20 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile Kintaikyo köprüsüne rahatlıkla gelebilirsiniz.

Görüşmek üzere…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Japonya Gezgini © 2018 - Dijital Reklam Ajansı We Dijital